«Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ» στο Ζάππειο

Αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, παρουσιάζεται η εκδήλωση-συζήτηση που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και η Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, με τίτλο: «Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ».
Τετρακόσια χρόνια από το θάνατο του δραματουργού που σφράγισε όλο το θέατρο από την Αναγέννηση και μετά, δεκαοκτώ θεατρικοί συγγραφείς συναντήθηκαν στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης στο Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με τίτλο «Γράφοντας θέατρο με χαρακτήρες από τα έργα του Σαίξπηρ», με εισηγητή τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη. Διάβασαν, έγραψαν, έσβησαν και τελικά δημιούργησαν ένα σπονδυλωτό έργο με ελισαβετιανό άρωμα, που θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου.

Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου – Ανδρέας Φλουράκης.
Συγγραφείς: Μαρία Αιγινίτου, Θεώνη Δέδε, Δήμητρα Ζακυνθηνού, Μαρίζα Κλαουδάτου, Ελένη Κωστοπούλου, Αλέξανδρος Λαγόπουλος, Μίνα Λαμπροπούλου, Κατερίνα Λουκίδου, Μαρία Μάζη, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Μπουμπουράκας, Αδαμαντία Ξηρίδου, Μαρία Παπαγεωργίου, Νίκη Ράπτη, Δανάη Τανίδου, Δώρα Τσόγια, Ζέτη Φίτσιου, Βασίλης Χριστογιώργος. 

Στην εκδήλωση-συζήτηση (8 30) μμ θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός θεάτρου), Μαριάννα Κάλμπαρη (σκηνοθέτις – διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης), Νίκος Καμτσής (σκηνοθέτης – διευθυντής Θεάτρου Τόπος Αλλού).
Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο