Είκοσι χρόνια… Αγών

Η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση Αγών οργανώνει Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας με προβολές ταινιών και απονομή βραβείων από τις 17 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου

Φέτος η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση Αγών συμπληρώνει 20 χρόνια δραστηριοποίησης και το γιορτάζει με την προβολή 103 ταινιών και την απονομή βραβείων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας που οργανώνει. Οι περισσότερες από τις εκατό ταινίες που πρόκειται να προβληθούν στο Διεθνές Διαγνωστικό και στο Πληροφοριακό Τμήμα του Φεστιβάλ προέρχονται από συνολικά 17 χώρες (μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Δανία). Οι προβολές θα είναι παράλληλες και στις δύο αίθουσες της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ, θα φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και μία έκθεση σκίτσων του Φωκίωνα Δημητριάδη, με τίτλο: «Φωκίων Δημητριάδης: Το μεγάλο ευρυγώνιο μάτι (Κωνσταντινούπολη 1894 – Αθήνα 1977)». Η έκθεση θα συνοδεύεται από την προβολή της ομώνυμης ταινίας, διάρκειας 9 λεπτών, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Μεταξύ των βραβείων που θα αποδοθούν είναι το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, το Βραβείο Αρχαιολογικής Ταινίας, και τα Βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Πρωτοτυπίας, Ιστορικής Ταινίας και Εκπαιδευτικής Ταινίας. Το βραβείο που ενδεχομένως είναι το πιο ενδιαφέρον, είναι αυτό του Κοινού, το οποίο θα προκύψει μέσα από την καθημερινή ψηφοφορία των θεατών. Το εν λόγω βραβείο το διεκδικούν όλες οι ταινίες, τόσο του διαγνωστικού, όσο και του πληροφοριακού τμήματος. Η απονομή θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 21.30, με την καταβολή χρηματικών ποσών στους νικητές.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα προβολής ταινιών εδώ
Αγών
Αναγνωστοπούλου 5, Αθήνα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 331 2990

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο