Απέσυραν την τροπολογία για τα ψιλικατζίδικα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η προτεινόμενη ρύθμιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα σχετικά σωματεία της Βορείου Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου πλήττει πάνω από 20.000 μικροεμπόρους

Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκαν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την γενική κατακραυγή, αποσύροντας την τροπολογία που απαγορεύει την πώληση καπνικών προϊόντων από τα ψιλικατζίδικα.

Η ρύθμιση που πρότειναν τα μέλη της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος οδηγούσε σε οικονομική καταστροφή χιλιάδες ψιλικατζίδικα. Οι υπογράφοντες επικαλούνταν λόγους προστασίας της υγείας των καταναλωτών που επιβάλλουν την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων από τα καταστήματα ψιλικών, ωστόσο με την ίδια τροπολογία πρότειναν να μπορούν να πωλούν καπνικά προϊόντα τα super market!

Συγκεκριμένα ζητούσαν η πώληση των τσιγάρων να γίνεται στο εξής μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα σχετικά σωματεία της Βορείου Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου πλήττει πάνω από 20.000 μικροεμπόρους.

Επίσης ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε στο Twitter”: «Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης, μονοπώλια, ανεργία!»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο