Γνωστοί Αθηναίοι «φωτίζουν» τη νέα παιδική χαρά στο Παίδων

Ακολουθώντας αντίστοιχες φιλανθρωπικές ενέργειες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, η Μαρίνα Βερνίκου, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CREAID, προσκάλεσε καταξιωμένους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες να σχεδιάσουν ένα φωτιστικό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία προσπάθεια με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για τη δημιουργία παιδικής χαράς στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».
Οι φωτιστικές δημιουργίες τους θα παρουσιαστούν στο κοινό την Τρίτη 5 Απριλίου με μια μεγάλη έκθεση, που φέρει τον τίτλο Designer Lights, στους χώρους του One Athens (πρώην κτίριο Δοξιάδη), και θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της CREAID.
Η Μαρίνα
δημιούργησε τον φιλανθρωπικό οργανισμό CREAID (το όνομα προέκυψε από τις λέξεις create = δημιουργώ και aid = βοηθώ), με σκοπό την παροχή κοινωνικού έργου και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο μέσω δημιουργημάτων έργων τέχνης. Πέρυσι ο οργανισμός διοργάνωσε το πρότζεκτ «Tote Bags» προσκαλώντας 250 επωνύμους να φιλοτεχνήσουν τη δική τους τσάντα. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δημοπρασία τους διατέθηκαν για την αγορά μιας κινητής ιατρικής μονάδας στους Γιατρούς του Κόσμου, η παράδοση της οποίας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Η Μαρίνα, η οποία έχει γίνει γνωστή στο κοινό και για το έργο της ως φωτογράφος, εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» πώς προέκυψε η ιδέα της φετινής και «φωτεινής» προσπάθειας της CREAID: «Το Designer Lights αποτελεί το δεύτερο πρότζεκτ μας, στο οποίο συμμετέχουν εμπνευσμένοι άνθρωποι της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης και της τέχνης. Είχα προτείνει το θέμα μας φέτος να είναι ο σχεδιασμός μιας καρέκλας, αλλά η Κάλλια Καμπουρίδη, η οποία ανήκει στην ομάδα της CREAID, είχε την ιδέα με τα φωτιστικά, η οποία και μας άρεσε περισσότερο. Την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική δημοπρασία τους, που θα κρατήσει δέκα ημέρες. Ακριβώς στο ενδιάμεσο, δηλαδή στις 5 Απριλίου, οι φωτιστικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν με μια μεγάλη εκδήλωση στο One Athens. Η έκθεση αυτή θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 10 Απριλίου».

 ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο