Πόσο συχνά πρέπει να πλένω… τα “πάντα”;

Πόσο συχνά πλένετε τα σεντόνια σας; Η πλειοψηφία αφαιρεί τα σεντόνια από το κρεβάτι κάθε 10 έως 14 ημέρες, ενώ οι λιγότερο …νοικοκύρηδες κάθε 3 ή 4 εβδομάδες! Μπλιαχ! Αυτό μας έκανε να σκεφτούμε ότι μερικές οδηγίες θα ήταν χρήσιμες γύρω από το πλύσιμο διαφόρων πραγμάτων.

Σεντόνια: 1 φορά την εβδομάδα

Τα σεντόνια θα πρέπει να πλένονται συχνά για την απομάκρυνση σκόνης, ιδρώτα και άλλων βακτηρίων.

Τζιν: Κάθε 5 ή 4 φορές

Καλό είναι να αποφεύγετε το συχνό πλύσιμο, καθώς μπορεί να επιφέρει την πρόωρη φθορά τους.

Σουτιέν: Κάθε 3 ή 4 φορές

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να φοράτε το ίδιο σουτιέν δύο ημέρες συνεχόμενα, διότι χρειάζεται χρόνο για να ανακτήσει την ελαστικότητά του. Προς την κατεύθυνση αυτή διατηρήστε στη συλλογή σας αρκετά σουτιέν προσφέροντας την κατάλληλη ανάπαυση στο καθένα τουλάχιστον για 24 ώρες προτού τα ξαναφορέσετε.

Πρόσωπο: Κάθε πρωί και κάθε βράδυ

Ο καθαρισμός κάθε βράδυ είναι απαραίτητος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, προκειμένου να αποφευχθούν οι φραγμένοι πόροι. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, πλύνετε και πάλι το πρωί.

Τα μαλλιά σας: Κάθε 2 ημέρες

Το καθημερινό πλύσιμο των μαλλιών σας απομακρύνει τα φυσικά έλαια. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τα πλένετε μέρα παρά μέρα. Εάν είστε επιρρεπείς στη λιπαρότητα, εφαρμόστε ένα ξηρό σαμπουάν ή μπορείτε να προβείτε στη χρήση μαγειρικής σόδας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πορτοφόλι: Κάθε εβδομάδα

Πολλές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα πορτοφόλια φέρουν τα ίχνη του E. coli, τις περισσότερες φορές στο κάτω μέρος. Διατηρώντας το αγαπημένο σας πορτοφόλι καθαρό, θα αποφύγετε τη συγκέντρωση ανεπιθύμητων μικροβίων στο εσωτερικό του, ενώ παράλληλα θα είστε σε θέση να βρίσκετε τα πράγματα πιο εύκολα. Ένας τρόπος καθαρισμού είναι ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Πλυντήριο και στεγνωτήριο: Μετά το πλύσιμο ορισμένων λευκών

poso_suxna_prepei_na_pleno_ta_pantaΓνωρίζατε ότι το 60% των πλυντηρίων ρούχων είναι μολυσμένα με βακτήρια; Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα εσώρουχα μπορούν να φιλοξενούν το βακτήριο E. coli, ενώ οι πετσέτες κουζίνας είναι υπεύθυνες για την αναπαραγωγή σαλμονέλας και άλλων μικροβίων. Έτσι πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο όταν πλένετε λευκά ρούχα! Σκοτώστε τα μικρόβια χρησιμοποιώντας λευκαντικό αποστειρώνοντας τα ρούχα σας, αλλά και το μηχάνημα. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Μαξιλάρια: Κάθε 3 έως 6 μήνες

Μία μελέτη διαπίστωσε ότι 16 είδη μυκήτων μπορούν να ζήσουν σε ένα μέσο μαξιλάρι, δημιουργώντας αλλεργίες από τα ακάρεα της σκόνης. Έτσι για να εξασφαλίσετε ένα καθαρό μέρος για το κεφάλι σας, πλένετε τα μαξιλάρια σας συχνά, κάθε 3 έως 6 μήνες.

Υπολογιστές

Τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών φιλοξενούν πέντε φορές περισσότερα βακτηρίδια από αυτά που βρίσκονται στο τυπικό κάθισμα τουαλέτας, σύμφωνα με μια μελέτη. Και το 10% των ανθρώπων ποτέ δεν καθαρίζουν το πληκτρολόγιο. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα απολύμανσης!

Για να απολυμάνετε την επιφάνεια εργασίας σας, αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας, και ρίξτε μια μικρή ποσότητα οινόπνευμα σε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο