Συνεργασία Facebook με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το Amber Alert

«Σκεφτείτε λοιπόν κι αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά παιδιά», με αυτά τα απλά λόγια από το ημερολόγιο του γιου του, Ανδρέα, άνοιξε την εκδήλωση στο Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο Κώστας Γιαννόπουλος.
Αφορμή για αυτή την εκδήλωση στάθηκε η πρωτοπόρα συνεργασία του Facebook με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να αντιμετωπιστούν περιστατικά εξαφανισμένων παιδιών μέσω του μηχανισμού Amber Alert Hellas.
Ξεκινώντας έτσι από σήμερα, θα υπάρχει πλέον ένας νέος τρόπος ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απλά ελέγχοντας τη ροή των ειδήσεων στο Facebook.
To Amber Alert όπως γνωρίζουμε είναι ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης το οποίο εκδίδει η αστυνομία όταν ένα παιδί έχει κατά περίπτωση απαχθεί ή εξαφανιστεί και η αστυνομία φοβάται για την υγεία και τη ζωή του.
Από την πλευρά του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση του Amber Alert σε συνεργασία με την αστυνομία ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ομάδα ασφαλείας του Facebook, ώστε να εξασφαλιστεί η διάδοση του Amber Alert μέσω του Facebook.

Ένα Amber Alert μεταδίδεται μέσω μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πινακίδων και πανό. Ειδοποιήσεις μέσω Facebook μπορούν να λαμβάνουν μόνο όσοι χρήστες ακολουθούν τη συγκεκριμένη σελίδα.

Πλέον, μετά τη συνεργασία Amber Alert ,Facebook και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλοι οι χρήστες του Facebook που βρίσκονται στην Ελλάδα και συνδέονται στην εφαρμογή μέσω των κινητών τους, θα λαμβάνουν άμεσα μήνυμα στο χρονολόγιό τους με το σήμα Amber Alert.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο