Το Facebook κατηγορείται ότι απέσυρε ένα βίντεο για τον καρκίνο του μαστού!

Ο σουηδικός σύλλογος για την μάχη κατά του καρκίνου κατηγόρησε σήμερα τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι απέσυρε ένα βίντεο με θέμα τον καρκίνο του μαστού διότι οι υπεύθυνοι έκριναν ότι ήταν πολύ τολμηρό.

Το βίντεο, που μπορεί κανείς να το δει στο Twitter, παρουσιάζει μια σειρά από σκίτσα όπου μια γυναίκα δείχνει βήμα προς βήμα τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να εξακριβώσει εάν έχει αναπτυχθεί κάποια ύποπτη κύστη στο στήθος της.

Η οργάνωση, το Cancerfonden, δημοσίευσε μια «ανοικτή επιστολή στο Facebook» με στόχο να καταγγείλει την απόσυρση του βίντεο κι επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επιχείρησε να έλθει σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο, ωστόσο το Facebook δεν είχε απαντήσει έως αυτή τη στιγμή σήμερα.

«Βρίσκουμε ακατανόητο και περίεργο πώς μπορούν να αντιλαμβάνονται μια ενημερωτική ιατρική εκστρατεία ως σοκαριστική» είπε η εκπρόσωπος τύπου της Cancerfonden, Λένα Μπιόρνσταντ.

«Η πληροφόρηση σώζει ζωές, αυτό είναι απαραίτητο για εμάς. Κι αυτό μας εμποδίζουν να κάνουμε» υπογράμμισε.

Τον Σεπτέμβριο, ο ιστότοπος με τους 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες, είχε προκαλέσει σάλο καθώς είχε αποσύρει – ακόμα κι από το λογαριασμό της πρωθυπουργού της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ – την ιστορική φωτογραφία ενός κοριτσιού από το Βιετνάμ, γυμνό και με εγκαύματα από βόμβα ναπάλμ προτού αναγνωρίζει το σφάλμα του και επιτρέψει εκ νέου την ανάρτησή της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο