Και επισήμως συνθέτης του My number One ο Μάνος Ψαλτάκης

11 χρόνια μετά την νίκη μας στον 50ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2005, φαίνεται πως γίνεται η ανατροπή Ο Χρήστος Δάντης έχασε την δίκη σχετικά με τα δικαιώματα του τραγουδιού “My number One“, με αποτέλεσμα επίσημος συνθέτης του τραγουδιού να θεωρείται πλέον ο Μάνος Ψαλτάκης.

Ο Μάνος Ψαλτάκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Το Πρωινό” της Φαίης Σκορδά για την δικαστική αυτή διαμάχη λέγοντας:

“Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στη δικηγόρο να του δώσει το 50% (των δικαιωμάτων του τραγουδιού) γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια – γιατί τους ξέρω” είπε ο δημιουργός, συμπληρώνοντας: “Δικάστηκε πρωτόδικα ότι το “My Number One” είναι του Μάνου Ψαλτάκη, πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης. 20 χιλιάδες πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημιώσει και 1000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του.”

“Στον λόγο της τιμής μου στο λέω, από την αρχή το θέμα μου δεν ήταν τα χρήματα. Τον καιρό εκείνο, είχα πάει στο Fever πρώτο τραπέζι για να δω την Έλενα – δεν την ήξερα την κοπέλα. Ξέρεις τι είπε η Έλενα στη γυναίκα μου; Εγώ το λέω τώρα και ας βγει να πει ότι λέω ψέματα. Η Έλενα είχε πει: “Ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω.”

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο