Καμίνης: O Δήμος Αθηναίων δίνει έμφαση στον Πολιτισμό

Σημαντική διάκριση, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, την ανακήρυξη της Αθήνας, από την UNESCO, σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, τονίζοντας ότι, μέσω αυτής θα ενισχυθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την τουριστική της ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση που αντιμετωπίζει το βιβλίο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξη Τύπου, επεσήμανε ότι, το πρόγραμμα ξεκινάει τον Απρίλιο του 2018, οπότε θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της έκθεσης Documenta, και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019.

Κατά τη διάρκεια του έτους έχουν προγραμματιστεί συνέδρια, φεστιβάλ και πολλές άλλες δράσεις για την προώθηση του βιβλίου, της γραφής και της ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους.

Κλείνοντας, ο κ. Καμίνης επεσήμανε την έμφαση που δίνει ο Δήμος στον τομέα του Πολιτισμού, τονίζοντας ότι, έχουν δημιουργηθεί τρεις βιβλιοθήκες και κατέληξε ότι, μέσα από αυτή την διάκριση η Αθήνα θα έχει δυνατότητες ανάπτυξης σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στον τομέα του Πολιτισμού, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια που έγινε, προκειμένου να συνταχθεί ο φάκελος υποψηφιότητας της Αθήνας, τονίζοντας ότι, «η επιτυχία αυτή μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη για την Αθήνα και για το βιβλίο».

athina984.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο