Χρυσοί κανόνες για αξέχαστο road trip (χωρίς αυτά, μην πάτε πουθενά)

Road trip! Η ιδέα ακούγεται φανταστική αλλά πριν το τολμήσετε, πρέπει να έχετε στο νου σας μερικά πράγματα, για να μην το μετανιώσετε που κάνατε αυτή την επιλογή.

1. Επιλέξτε το καλύτερο αυτοκίνητο της παρέας.

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως δε μπορεί να λείπει από αυτή τη λίστα. Καθώς όλο το ταξίδι είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, η επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική. Πρέπει να χωράει άνετα την παρέα, να έχει κλιματισμό και να καίει όσο το δυνατόν λιγότερο ώστε να μην ξοδέψετε μια περιουσία στις βενζίνες. Προσοχή για το τελευταίο ωστόσο. Καλύτερα να επιλέξετε το αμάξι της παρέας που καίει λίγο περισσότερο αλλά είναι άνετο παρά το αντίστροφο. Η άνεση παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό το ταξίδι.

2. Βρείτε τον κατάλληλο προορισμό

Ωραίες οι Εθνικές Οδοί. Φανταστικό πράγμα να μην έχει πολλές στροφές η διαδρομή. Όμως! Εδώ μιλάμε για road trip. Τολμήστε έναν προορισμό που προϋποθέτει περίεργες διαδρομές μέσα στη φύση και θα βρίσκετε αφορμές για στάσεις.

3. Να είστε σίγουρες για την παρέα

Σημαντικότατο. Η παρέα πρέπει να είναι αποφασισμένη για το ταξίδι και δεμένη. Γιατί ποτέ κανείς δεν πέρασε καλά σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, που ένα μέλος γκρίνιαζε, ένα άλλο έκανε εμετούς και μόνο ένα αναλάμβανε να οδηγήσει. Πρέπει να τα συμφωνήσετε από πριν και να μοιράσετε αρμοδιότητες γιατί αλλιώς κάπου στα βουνά, δεν είναι καθόλου απίθανο το μαλλιοτράβηγμα.

4. Να έχετε μαζί σας χαπάκια για ναυτία

Δεδομένου των δύο παραπάνω, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα βαλιτσάκι με χαπάκια που χρησιμεύουν στην καταπολέμηση της ναυτίας ή του πονοκεφάλου. Ιδανικά δεν πρέπει κανένα άτομο που ξεκινάει τέτοιο ταξίδι να είναι επιρρεπές σε ζαλάδες λόγω οδήγησης, αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και ποτέ δε ξέρεις, ας υπάρχουν τα χαπάκια για να μη χαλάσει η διάθεση της παρέας σε περίπτωση που κάποιος “λυγίσει’.

5. Νερά. Πολλά νερά

Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να βρίσκουμε πολλές πηγές νερού τριγύρω, αλλά επειδή δεν υπάρχουν σε κανένα χάρτη και δε ξέρεις που μπορείς να βρεις την επόμενη, καλό είναι να είστε εξοπλισμένες με αρκετά νερά και να ανανεώνετε κάθε τόσο.

6. Τσιμπολογήματα

Αν έχετε μια περιουσία να ξοδέψετε, καλώς. Μπορείτε κάθε τόσο να σταματάτε και να τρώτε όπου βρείτε. Ωστόσο, η οργάνωση στο θέμα του φαγητού – κυρίως για εσάς που δε θέλετε να κάνετε σπατάλες – είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο σε αυτό το ταξίδι. Πακεταρισμένα τοστάκια (μπορείτε να τα φτιάχνετε κάθε τόσο μόλις βρίσκετε σούπερ μάρκετ), μπάρες δημητριακών, φρούτα. Όλα σε ένα σημείο για τις στιγμές που θα υπάρχει η λιγούρα.

7. Βρείτε dj

Που ξέρεις αν θα πιάνει μουσική της προκοπής εκεί που θα πάτε. Καλού κακού, να έχετε μαζί σας έναν εύλογο αριθμό cd που θα έχουν τραγούδια που αρέσουν σε όλη την παρέα και θα είναι για πολλές ώρες. Αν αναλάβει ένας μόνο το ρόλο, είναι πιθανό να πάνε τα πράγματα πολύ καλύτερα.

8. Χάρτες – όχι μόνο GPS

Επειδή οι μπαταρίες μπορεί να μην αντέξουν, επειδή οι το GPS μπορεί να μη λειτουργεί και επειδή πάντα έχουν πλάκα οι φωτογραφίες με ανθρώπους χωμένους σε χάρτινους χάρτες, πείτε ναι στους τελευταίους. Θα έχετε και καλύτερη αίσθηση του που βρίσκεστε και μπορεί να πιάσει το μάτι σας κάποιο προορισμό που αξίζει να πάτε και δεν είχατε σκεφτεί.

9. Φορτιστή αυτοκινήτου με USB

Απαραίτητο αξεσουάρ για να μην υπάρχουν γκρίνιες. Κινητά φορτισμένα αλλά ας ξέρετε από πριν ότι δε θα τα χρησιμοποιείτε όπως στην καθημερινότητα γιατί εκ των πραγμάτων δε γίνεται. Όσο πιο πολύ αυξομειώνεται το σήμα τόσο πιο λίγη μπαταρία θα έχει η παρέα. Δεν πειράζει! Έξω είναι το ταξίδι, όχι στην οθόνη.

10. Δεύτερο κλειδί αυτοκινήτου

Επειδή ποτέ δε ξέρετε τι γίνεται, καλό είναι να μην υπάρχει μόνο ένα κλειδί αυτοκινήτου. Ας έχει κάποιος άλλος στην παρέα ένα κλειδί εκτός από τον οδηγό ή τους εκάστοτε οδηγούς.

Last but not least

Για όλα τα παραπάνω και για τις επιμέρους λεπτομέρειες, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι συζητήστε τα όλα με την παρέα. Είναι σημαντικό να ξέρουν όλοι τι σας περιμένει. Με καλή ομάδα και συνεννόηση, θα είναι μοναδική εμπειρία! Καλά να περάσετε!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο