Τεχνολογίες «έξυπνων πόλεων» από την πρωτοβουλία Securing Smart Cities

Η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Securing Smart Cities, εξέδωσε κατευθυντήριες για την υιοθέτηση αντίστοιχων τεχνολογιών, οι οποίες συντάχθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον οργανισμό Cloud Security Alliance (CSA). Η πρωτοβουλία Securing Smart Cities αποσκοπεί στην επίλυση προκλήσεων ψηφιακής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι «έξυπνες πόλεις». Ο οδηγός που περιλαμβάνει αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, παρέχει στους οργανισμούς μια επισκόπηση των βασικών στοιχείων που απαιτούνται για την εφαρμογή των καλύτερων τεχνολογικών λύσεων, με το χαμηλότερο δυνατό κίνδυνο και τη μικρότερη δυνατή έκθεση στις ψηφιακές απειλές. Η παγκόσμια αγορά για τις τεχνολογίες «έξυπνων πόλεων» αναμένεται να αυξηθεί από τα 411,31 εκατ. δολάρια το 2014 στα 1.134,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2019. Ως εκ τούτου, ο οδηγός της πρωτοβουλίας Securing Smart Cities παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, που θα βοηθήσουν κατά το σχεδιασμό και την οργάνωση της επιλογής και της επικύρωσης τεχνολογιών «έξυπνης πόλης».

Στο πλαίσιο αυτό, περιγράφει τους τύπους των δοκιμών και των αξιολογήσεων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή των καλύτερων και πιο ασφαλών προμηθευτών και τεχνολογιών. «Η τεχνολογία βρίσκεται ήδη στον πυρήνα των πόλεων μας. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος και είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι και καλά προστατευμένος και ασφαλής, αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε ένα χάος. Όπως έχει ήδη περιγραφεί στην έρευνά με τίτλο “An Emerging US (and World) Threat: Cities Wide Open to Cyber Attacks”, οι πόλεις είναι σήμερα ανοικτές σε ψηφιακές επιθέσεις. Οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουμε αναπτύξει αποτελούν ένα χρήσιμο και πρακτικό εργαλείο, ώστε οι οργανισμοί απ’ όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες με ασφάλεια», δήλωσε ο Cesar Cerrudo, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της πρωτοβουλίας Securing Smart Cities και CTO του IOActive. «Η ανθρωπότητα έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μια «Ουτοπία», την οποία αποκαλούμε «έξυπνη πόλη». Αυτό θα εκτοξεύσει την ανάπτυξη και την απόδοσή μας σε πρωτοφανή επίπεδα, με τη βοήθεια πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογιών. Η ανάπτυξη των πόλεων με αυτό τον τρόπο, αποτελεί μια τεράστια δέσμευση και πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους, από τους πολίτες μέχρι και τους οργανισμούς.

Πρέπει, λοιπόν, να αναπτύξουμε, να λειτουργήσουμε και να υπερασπιστούμε τους πόρους μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, επιλέγοντας τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς τεχνολογίες. Αυτό ακριβώς αφορούν και οι κατευθυντήριες γραμμές μας» ,δήλωσε ο Mohamad Amin Hasbini, ειδικός της Kaspersky Lab, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία Securing Smart Cities. «Οι πόλεις υιοθετούν νέες ικανότητες, που προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και τη μείωση των συνολικών δαπανών. Οι «έξυπνες πόλεις» ανοίγουν το δρόμο για την υιοθέτηση τεχνολογιών Internet of Things (IoT), οι οποίες θα συνδέουν διαδεδομένους αισθητήρες μέσω cloud, ώστε να συλλέγουν τα σχετικά δεδομένα και να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο