Η sold out ελληνική παράσταση/πείραμα του Βερολίνου, μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα

Ενα πείραμα επι σκηνής. Πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση βλέποντας το κεφάλι του διπλανού τους να συντρίβεται από μια σφαίρα;

LEBENSRAUM και ξεκινούν τα παιχνίδια του μυαλού μέχρι και την Κυριακη στο Θέατρο Θησείον, με μία παράσταση που προβληματίζει, πάνω σε κείμενο του Θανάση Τριαρίδη.
 Ενοχή και ανοχή, θεατών και ηθοποιών, που βρίσκονται στον χώρο του θεάτρου.

Το LEBENSRAUM του Θανάση Τριαρίδη
έκανε πρεμιέρα αρχές Μαρτίου σε παγκόσμια πρώτη στο Theater Aufbau Kreuzberg στο Βερολίνο σε σκηνοθεσία Ελενας Σωκράτους με πρωταγωνιστές τους Κωστή Καλλιβρετάκη και Κωνσταντίνο Γεράκη.
Το έργο ανέβηκε στα γερμανικά και μετά τα διαδοχικά sold out στο Βερολίνο, παρουσιάστηκε και στη Φρανκφούρτη.
 Το έργο: Δύο άντρες συναντιούνται πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει το Πειραματόζωο αντί αμοιβής. Ωστόσο το Πείραμα μοιάζει με απλή στατιστική καταγραφή. Ο Χειριστής κάνει διάφορες εγκυκλοπαιδικού τύπου ερωτήσεις στο Πειραματόζωο, γύρω από τη ναζιστική θεωρία του Lebensraum (Ζωτικός Χώρος), και στη συνέχεια του δίνει μια υδρόγειο σφαίρα και τον καλεί να βρει διάφορες πρωτεύουσες χωρών του κόσμου. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, μα όταν το Πειραματόζωο αγγίζει την Κουάλα Λουμπούρ, ένας πυροβολισμός σκοτώνει έναν θεατή του θεάτρου.
Πόσο μπορεί να αντέξει το Πειραματόζωο μια τέτοια πιθανότητα; Πόση διαπραγμάτευση με την ηθική του είναι επιτρεπτή;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο