Η Victoria Hislop στα Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 18.00, για να γνωρίσετε από κοντά τη βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο, Βικτόρια Χίσλοπ και το νέο της βιβλίο «Οι Καρτ Ποστάλ» το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα, με ελεύθερη είσοδο.

Η αγαπημένη συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί» το οποίο και έγινε best seller, επιστρέφει στην αγαπημένη της χώρα και στήνει μια νέα ιστορία με εφαλτήριο τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η Βικτόρια Χίσλοπ μετά από σειρά ταξιδιών σε πόλεις και νησιά στην Ελλάδα, συνέλεξε ιστορίες, θρύλους και παλιά μυστικά και έχτισε ένα βιβλίο για τους ανθρώπους, το παρελθόν και τον έρωτα.

Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο αυτό αναφέρεται στις περιπλανήσεις της Έλι και στο γραμματοκιβώτιό της στο οποίο κάθε εβδομάδα καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της. Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο. Οι φωτογραφίες που προβάλλονται στο βιβλίο «Οι Καρτ Ποστάλ» και συνοδεύουν το κάθε κεφάλαιο, κάνουν τον αναγνώστη να αισθάνεται συμμέτοχος στην περιπλάνηση της Έλι και στην αναζήτηση του Α.

To βιβλίο «Οι καρτ ποστάλ» μπήκε κατευθείαν στο Top 5 της λίστας best seller των Sunday Times.

Η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία της και θα συνομιλήσει με το κοινό στον 3ο όροφο, στο αναγνωστήριο του βιβλιοπωλείου Public Συντάγματος.

www.monopoli.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο