ΕΝΑΣ «ΤΥΦΩΝΑΣ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ (ΦΩΤΟ+VID)

Ένας διαφορετικός… τυφώνας, που, αντί να καταστρέφει ό,τι βρίσκει στο διάβα του, αποδεικνύεται σωτήριος, έρχεται στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για το πρωτοπόρο, διεθνώς, σύστημα πυρόσβεσης που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο 58χρονος πρώην πυροσβέστης και μηχανολόγος μηχανικός, Γιάννης Κρεκούκης, με την ενδεικτική ονομασία «Τυφώνας».

Η ιδέα της κατασκευής άρχισε το 1998, όταν ο ίδιος εντόπισε τα προβλήματα που υπήρχαν στα μέσα πυρόσβεσης, διότι το νερό εκτοξευόταν σε μάζα, με αποτέλεσμα να πηγαίνει το περισσότερο χαμένο. Συνέλαβε την ιδέα του «Τυφώνα», όταν είδε ανθρώπους να φυσούν για να σβήσουν τη φλόγα στο φυτίλι μιας λαμπάδας. Τότε, ο ίδιος άρχισε πειράματα και το 2012 ολοκλήρωσε την κατασκευή του. Ο συνδυασμός του νερού με τον αέρα είναι που δίνει στο σύστημα τα πλεονεκτήματά του.

Ο «Τυφώνας» χρησιμοποιεί τον αέρα για να σπρώξει με πολύ μεγάλη δύναμη το νερό προς τη φωτιά και έτσι δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα νερού. Επιπλέον, σημαντικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι ότι το πυκνό νέφος σταγονιδίων που δημιουργεί συμβάλλει ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερη έκταση βλάστησης, την οποία ψύχει άμεσα στη βάση της φλόγας….συνέχεια εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο