Το τέλος του χαρτιού υγείας. Γιατί στο μέλλον δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσουμε ποτέ (video)

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία ενεργοποιεί τον κόκκινο συναγερμό ως προς ό,τι θεωρούσαμε μέχρι σήμερα παγιωμένο στις καθημερινές μεθόδους της σωματικής μας υγιεινής.

Η, Rose George, συγγραφέας του βιβλίου “The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters” εξηγεί πως η απλή χρήση του χαρτιού υγείας μετά από κάθε φορά που έχουμε πάει στην τουαλέτα είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στην καθημερινότητα του, αφού μας αφήνει εντελώς λανθασμένα με την εντύπωση ότι έχουμε καθαρίσει επαρκώς την ευαίσθητη περιοχή.

Η George φέρνει ίσως κάπως λανθασμένα την Ελλάδα ως παράδειγμα, αναφέροντας πως στη χώρα μας «οι άνθρωποι πολύ σοφά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον μπιντέ κάθε φορά που πηγαίνουν στην τουαλέτα» – κάτι που ίσχυε στο παρελθόν αλλά σίγουρα δεν ισχύει πια – και προτρέπει τους Βρετανούς να βγάλουν άμεσα το χαρτί υγείας από τις ζωές τους.

Γιατροί σε όλο τον κόσμο στηρίζουν τα παραπάνω επιχειρήματα υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που καθαρίζουμε σωστά την ευαίσθητη περιοχή παραμένουμε εκτεθειμμένοι σε ουρολοιμώξεις, ακόμα και αιμορροϊδες.

Για όσους είναι δύσκολο να βάλουν την χρήση του μπιντέ στην ημερήσια τους διάταξη οι επιστήμονες δίνουν και μία πολύ πρακτική εναλλακτική λύση. Τα υγρά μαντηλάκια και φυσικά τα μωρομάντηλα, τα οποία κάνουν εξίσου καλή δουλειά και απομακρύνουν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό βακτηριδίων από την κάτω χώρα και το εσώρουχο μας και προστατεύουν την ευαίσθητη περιοχή κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από μολύνσεις.

Επίσης, για όσους έχουν μεγαλύτερη διάθεση να δώσουν σημασία στη λεπτομέρεια και δεν βαριόνται το πλύσιμο και την ταλαιπωρία η ακόμα πιο ιδανική λύση είναι οι πεντακάθαρες πετσέτες που μπορείς να έχεις σε ένα καλαθάκι δίπλα στη λεκάνη της τουαλέτας και οι οποίες προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τα μικρόβια.

Δες στο παρακάτω βίντεο μερικές ιδέες:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο