0 3ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα πέρασε στην ιστορία

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Φ.Α.Ο.Σ., διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον 3ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ., του Υπουργείο Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ε.Ο.Τ., της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.-Υ, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Άθλησης Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 7:00 π.μ. 28 υπεραθλητές Έλληνες και από το εξωτερικό, ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι των 490 χλμ από τον πεζόδρομο της Ερμού, στο Θησείο, ζωντανεύοντας τον άθλο του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ανακαλύπτοντας τις φυσικές ομορφιές της διαδρομής κι αναβαθμίζοντας, ταυτόχρονα, τον εν λόγω Αγώνα ως ένα αθλητικό τουριστικό γεγονός για τη χώρα μας.

Κάποιοι απ’ αυτούς έφτασαν στα όριά τους κι άλλοι τα ξεπέρασαν, φτάνοντας τη γραμμή του τερματισμού. Όλοι τους, όμως ήταν νικητές, αφού τόλμησαν να σταθούν με θάρρος στην εκκίνηση των 490 χλμ.

Νικητής του 3ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου ήταν ο Martin Hokes, μία ήρεμη δύναμη από την Τσεχία, με χρόνο 78:22:22.

Για την ιστορία:

1. Martin Hokes 78:22:22
2. Ville Niemenmaa 83:17:53
3. Flavio Fernndes Vieira 85:57:27

Μοναδική γυναίκα του Αγώνα, η σύγχρονη ηρωίδα Αμαλία Ματθαίου, που για δεύτερη φορά ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδρομή των 490 χλμ σε 101:24:22.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «ΟΔΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ» πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 3ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, ομάδες εθελοντών και πολλοί φίλοι, που στήριξαν τον Αγώνα εξ’ αρχής και συνέδραμαν, ώστε να έρθει εις πέρας ο Αγώνας με τη δυνατότερη επιτυχία. Φυσικά, οι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι ίδιοι οι υπεραθλητές.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Διαμαντής, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία και τη διεξαγωγή του Αγώνα, βράβευσε μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους τον Martin, τον Ville, τον Flavio και την Αμαλία, η οποία λόγω υποχρεώσεων, απουσίαζε, και χαιρέτισε όλους τους συμμετέχοντες.

Στους δύο πρώτους άνδρες και στη γυναίκα δόθηκαν από ένα ζευγάρι Αθλητικά παπούτσια ενώ στους υπόλοιπους τερματίσαντες τεχνικό μπλουζάκι, όλα ευγενική προσφορά της εταιρείας αθλητικών ειδών Skechers. Ολοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν από μία φιάλη κρασί προσφορά του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑΣ και ένα σακουλάκι σταφίδες προσφορά του συσκευαστηρίου ΓΕΩΜΠΡΕ που βρίσκεται στην διαδρομή του Αγώνα.

Κατά την διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης (17/11), όλοι οι συμμετέχοντες είχαν παραλάβει T-shirt προσφορά της εταιρείας ELPEN που είναι αποκλειστικός προμηθευτής ηλεκτρολυτών ALMORAâ plus.

Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε στους εθελοντές και η προσφορά τους χαρακτηρίστηκε ως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου.

Αυτή την ευγενική προσφορά, βράβευσε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς», κ. Ηλίας Μπέλλος και απένειμε τιμητικό δίπλωμα σε όλους τους παρευρισκόμενους εθελοντές.

Ιδιαίτερη τιμή για την τελετή ήταν η παρουσία του Υποστράτηγου κ. Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του δεσμεύτηκε ότι ο Αγώνας θα συνεχίζει να τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διοργάνωση θα έχει πάντα ην αμέριστη συμπαράστασή της.

Το παρόν έδωσε, επίσης, ο κ. Κωνσταντίνος Τσώλος, εκπρόσωπος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., που μαζί με τον Δήμο Αθηναίων στήριξαν για μια ακόμη φορά τον Αγώνα, κι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Αποστολόπουλος.

Τον αδελφό Σύλλογο Σ.Δ.Υ. Αθήνας εκπροσώπευσαν ο κ. Θανάσης Μπαξεβάνης και η κα. Μανώλια Μιχαλογιαννάκη.

Ο Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης με τον κ. Γιάννη Κατσίκα και τον κ. Δημήτρη Κοτορλό, που στάθηκαν εξ’ αρχής δίπλα στους διοργανωτές, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ο ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ζωναρά.

Την Εταιρεία OUTRUN που στήριξε σθεναρά τον Αγώνα, εκπροσώπησε η κα Δήμητρα Ανδρέου, που αποθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό στιγμές των αθλητών σ’ όλες τις τελετές του Αγώνα.

Φυσικά, δε θα μπορούσε ν’ απουσιάζει ο άνθρωπός που το 1992 έδωσε το έναυσμα με τη δική του υπερπροσπάθεια για την αναβίωση του Φειδιππίδειου Άθλου, ο Δάσκαλος όλων, ο κ. Τάκης Σκουλής. Ο ίδιος, με την ηχηρή και αυτοπρόσωπη παρουσία του τόσο στη διοργάνωση όσο και κατά τη διάρκεια του Αγώνα ως Αλυτάρχης, ενέπνευσε και συγκίνησε τους αθλητές κι όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν, εξαιρετικά, η πιανίστα Ελένη Μπελιμπασάκη και ο τραγουδιστής Βασίλης Διαμάντης.

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς (αρχείο)

ert.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο