Αναβλήθηκαν για το 2018 οι Μεσογειακοί Αγώνες λόγω… οικονομικών προβλημάτων!

Αναβλήθηκαν για το 2018 οι Μεσογειακοί Αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το 2017 στην Ταραγόνα της Ισπανίας, λόγω οικονομικών προβλημάτων και αδυναμίας των Ισπανών να φέρουν εις πέρας τη διοργάνωση.
«Οι 18οι μεσογειακοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 22 Ιουνίου 2018» ανέφερε η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας αδυνατεί να στηρίξει το οικονομικό πλάνο, ενώ η καθυστέρηση των 10 μηνών που προέκυψε από την ακυβερνησία της Ισπανίας δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να προλάβει η Ταραγόνα να είναι έτοιμη για τους αγώνες.

Η οργανωτική επιτροπή ανέμενε τα 9 εκ ευρώ από την κυβέρνηση της Ισπανίας για τη διοργάνωση, ενώ στην αναμονή ήταν και το ποσό των 3 εκ ευρώ για την κατασκευή του κολυμβητηρίου.

Με την οργανωτική επιτροπή να έχει εξασφαλίσει από χορηγούς, το μισό ποσό από το αρχικό που είχε υπολογιστεί (10 εκατομμύρια ευρώ) και το κράτος να αδυνατεί να συνεισφέρει, η αγώνες μεταφέρθηκαν για τις 22 Ιουνίου με 1 Ιουλίου 2018.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή προκαλεί τεράστια προβλήματα στους αθλητές, που είχαν συμπεριλάβει τους Αγώνες στο καλεντάρι των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους στο πλαίσιο της ετήσιας προετοιμασίας τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο