«Εδώ είναι του Ρασούλη»: Στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στον αγαπητό στιχουργό και συγγραφέα, θα πραγματοποιηθούν στο αθηναϊκό μουσικό στέκι τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.

Ο Μανώλης Ρασούλης για πάνω από 30 χρόνια στο χώρο της δισκογραφίας δημιούργησε δίσκους που άφησαν εποχή, όπως «Τα Νέγρικα», «Τα Δήθεν», «Η Εκδίκηση της Γυφτιάς» κ.α. Έχει γράψει περισσότερα από 300 τραγούδια. Γνωστός για τις ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα. Προσωπικότητα με έντονες φιλοσοφικές και μεταφυσικές ανησυχίες, ενσωμάτωσε τη φιλοσοφία του στους στίχους, στα άρθρα και στα βιβλία του. Για πολλούς είναι η ζωντανή ψυχή του ελληνικού τραγουδιού! Αυτή την ψυχή θα παρουσιάσουν μέσα από τα τραγούδια του ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Κορίνα Λεγάκη, η Αφροδίτη Μάνου, η Γιώτα Νέγκα, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ναταλία Ρασούλη, η Αγγελική Τουμπανάκη, ο Γιώργος Σαρρής, ο Κωνσταντίνος Στεφανής και ο Πέτρος Βαγιόπουλος προσθέτοντας το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.
Με εκλεκτούς μουσικούς και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» θα μας φέρει τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας … σαν να είναι εδώ και να συμμετέχει στη γιορτή!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο