4 σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις λάθος δίαιτα

Οι γυναίκες το έχουνε αυτό. Παίζουνε με τα κιλά τους και ανταλλάσσουνε διατροφικά πλάνα με την ίδια ευκολία που ανταλλάσσουνε συνταγές για κέικ.

Μόνο που δεν είναι το ίδιο. Γιατί πες ότι το κέικ δεν σου πέτυχε. Οκ. Εάν όμως ακολουθείς μια δίαιτα που όχι μόνο δεν σε βοηθάει να χάσεις κιλά αλλά κάνει και κακό στην υγεία σου, τι γίνεται τότε;

Αυτά είναι 4 σημάδια για να καταλάβεις ότι η δίαιτα που σου πρότειναν δεν είναι καλή:

1. Αλλάζει πολύ τις συνήθειές σου

Και δεν εννοώ το ότι θα σε κάνει να σταματήσεις τα γλυκά και τα μπέργκερ. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο. Εάν όμως σε βάζει σε μια εντελώς διαφορετική διατροφική κοσμοθεωρία, π.χ. θα τρως μόνο ωμά φαγητά ή θα πρέπει να μαγειρεύεις καθημερινά για να ετοιμάζεις τα γεύματά σου, μάλλον δεν θα μπορέσεις να την ακολουθήσεις.

2. Απαγορεύει ολόκληρες ομάδες τροφών

Όχι στους υδατάνθρακες, όχι στα φρούτα; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Εκτός κι αν η δίαιτα είναι ολιγοήμερη, οπότε δεν θα επηρεάσει την υγεία σου. Ειδάλλως, ξέχνα την.

3. Σε κάνει να πεινάς

Εάν είναι πολύ στερητική, σου χαλάει τη διάθεση και νιώθεις συνεχώς ότι πεινάς, δεν είναι η κατάλληλη δίαιτα για σένα. Και για καμιά μας.

4. Δεν βλέπεις γρήγορα αποτελέσματα

Αυτό είναι καθρά ψυχολογικό. Όταν αρχίζεις μία δίαιτα ξέρεις ότι το καλύτερο είναι να χάνεις αργά αλλά σταθερά. Από την άλλη, όταν μέσα στην πρώτη εβδομάδα δεις ότι έχεις χάσει, έστω και λίγο, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σου και θα συνεχίσεις με κέφι τη δίαιτα.

Και η καλή ψυχολογία είναι τόσο σημαντική σε μια τέτοια προσπάθεια!

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο