6 βήματα που θα σε κάνουν αναντικατάστατη στη δουλειά σου!

Θες να είσαι η αγαπημένη όλων στο γραφείο και να γίνεις απαραίτητη στο κομμάτι πάνω στο οποίο εργάζεσαι; Οι ειδικοί λένε πως το να γίνεις αναντικατάστατη στη δουλειά σου δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ακολουθείς τις παρακάτω κινήσεις.

Γίνε πάρα πολύ καλή σε κάτι: Η Rhiannon Cambrook-Woods, διευθύνων σύμβουλος της Zest Recruitment and Consultancy LLP είπε: «Μπορεί να είσαι καταπληκτικός στη δουλειά σου, αλλά αν κάνεις μόνο όσα λέει η πειργραφή της θέσης σου ότι κάνεις, τότε το αφεντικό σου δε θα σε προσέξει». Η ίδια συμβουλεύει: «Βρες κάτι στο οποίο οι συνάδελφοί σου δεν είναι τόσο καλοί και γίνε εσύ άριστος σε αυτό. Την επόμενη φορά θα είσαι στο επίκεντρο».

Συναναστροφές: Με όλους! Γνώρισε όσους περισσότερους μπορείς μέσα στην εταιρεία που εργάζεσαι. Έτσι το όνομά σου θα είναι γνωστό σε όλους, σχεδόν, τους συναδέλφους!

Εταιρική ανάπτυξη: Σκέψου πώς μπορείς να βοηθήσεις την εταιρεία σου να πάει μπροστά! «Το να πηγαινοέρχεσαι στην δουλειά δε θα σε κάνει μοναδική», τονίζει ο Paul MacKenzie-Cummins, ειδικός καριέρας. Δώσε ιδέες, αξιοποιήσε σωστά τον χρόνο που έχεις, ώστε να γίνεις το ατού της εταιρείας σου, όποια κι αν είναι αυτή!

Ενθουσιασμός: Να έχεις θάρρος και ενθουσιασμό, είδικά αν αγαπάς τη δουλειά σου και έχεις αποδείξει πως την αξίζεις! Τότε μπορείς να πάρεις και περισσότερα ρίσκα!

Μάθηση: Ποτέ μην επαναπαύεσαι. Πάντα να μαθαίνεις νέα πράγματα. Θα υπάρχουν συνεχώς νέα ερεθίσματα, τα οποία θα σε ιντριγκάρουν και θα βάζουν σε ρίσκο τη θέση σου!

Θλίψη: Πάντα να προχωράς με το κεφάλι ψηλά. Αν αφήνεις την μιζέρια και τη θλίψη να σε καταβάλλουν τότε έχασες το παιχνίδι της προσοχής! Η στενάχωρη συμπεριφορά θα επηρεάσει και την άποψη του εργοδότη σου για σένα, αλλά και την αντιμετώπιση που θα έχεις από τους συναδέλφους σου!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο