6 ιδιότητες του ελαιόλαδου στην ομορφιά

Το ευεργετικό λάδι ελιάς για την προσωπική περιποίηση Το ελαιόλαδο ως βασικό ενυδατικό στοιχείο:

1. Λίγες σταγόνες από αγνό ελαιόλαδο μπορούν να φανούν σωτήριες για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα σε διάφορα σημεία. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου εξαιρετικές μάσκες ενυδάτωσης αλλά και scrub αν το συνδυάσεις με μαύρη ζάχαρη.

2. Επίσης, είναι ικανό να δώσει λύση στα σκασμένα χείλη σου. Άπλωσε λίγες σταγόνες πριν κοιμηθείς και θα δεις τα χείλη σου να αποκτούν γρήγορα τη βελούδινη υφή τους.

3. Επιπλέον, το ελαιόλαδο είναι ικανό να ενυδατώσει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου. Πρέπει όμως να είσαι πολύ προσεκτική και στην ποσότητα και στην εφαρμογή για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Παλαιότερα, πολλές γυναίκες που είχαν άφθονο παρθένο ελαιόλαδο το χρησιμοποιούσαν σε όλο τους το πρόσωπο για ενυδάτωση. Φυσικά αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις μόνο αν έχεις κανονική ή καλύτερα ξηρή επιδερμίδα. Διαφορετικά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις λιπαρότητα.

5. Με λίγο ελαιόλαδο μπορείς να ξεφορτωθείς το βαρύ μακιγιάζ σου χωρίς να ερεθίσεις το πρόσωπό σου ενώ ταυτόχρονα θα το ενυδατώσεις.

6. Κάνει καλό και στα νύχια και κυρίως στα πετσάκια. Μία πολύ καλή θεραπεία είναι να ζεστάνεις λίγο λάδι και να το βάλεις σε ένα μπολ. Έπειτα βούτα μέσα τα δάχτυλά σου και περίμενε 10′. Θα έχεις μαλακώσει τα πετσάκια σου και τα νύχια σου θα είναι ενυδατωμένα και καθαρά.

Extra tip: Το ελαιόλαδο έχει σημαντική αντιγηραντική δράση. Επομένως καλό είναι να επιλέγεις προιόντα που να το έχουν ως βάση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο