Η Κάρμεν Ρουγγέρη με του άθλους του Ηρακλή στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” η Κάρμεν Ρουγγέρη αυτή τη σεζόν καταπιάνεται με τους άθλους του Ηρακλή, ύστερα από απαίτηση των παιδιών.

«Κάθε χρόνο οι συνεργάτες μου κι εγώ κάνουμε ατέλειωτες συζητήσεις για το ποιες θα είναι οι επόμενες παραστάσεις μας. Φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε τον λόγο στα ίδια τα παιδιά. Κάναμε ένα παιχνίδι. Ζητήσαμε να ψηφίσουν το έργο που θα ήθελαν, αφού τους προτείναμε τρεις τίτλους. Χαρούμενα τα παιδιά που τους δώσαμε τον λόγο ψήφισαν: Τους Αθλους του Ηρακλή. Και βέβαια δεν τους χαλάμε το χατίρι».

Η προσέγγιση της Κάρμεν Ρουγγέρη καίρια και πάντα με βάση του τι θέλουν να δουν τα παιδιά και όχι οι γονείς. «Παραμυθένια θα είναι η αντιμετώπισή μας, αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας».

Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

τη γέννηση του ήρωα
τη ζωή του
τους άθλους του
την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων (Πίνδαρος «V&VIΟλυμπιόνικοι Α΄& Β΄» και Λυσίας «Άπαντα ΙΙΙ»)
το θάνατό του
τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.

Μία παράσταση με στοιχεία «απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα, μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας», όπως αναφέρει η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Ίρις Πανταζάρα, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γρηγόρης Τουμασάτος, Νεκτάριος Φαρμάκης

«ΗΡΑΚΛΗΣ, η ζωή και οι άθλοι του»
Κείμενο – σκηνοθεσία – αφήγηση Κάρμεν Ρουγγέρη
Κάθε Κυριακή στις 11.30 & 15:30
Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο