ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πολυμελής εγκληματική ομάδα που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, στις περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Παγκρατίου, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην Αθήνα, τον Βύρωνα και το Παγκράτι, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, οκτώ Αλβανοί και δύο Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 26 ετών.

Επιπλέον, αναζητούνται δύο Αλβανοί συνεργοί τους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και συνεχή δράση, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Οι δράστες διέθεταν ναρκωτικά ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η τιμή πώλησης κυμαινόταν από 5-8 ευρώ το γραμμάριο.

Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 24 και 26 ετών, είχαν αρχηγικό ρόλο και συγκεκριμένα παραλάμβαναν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που εισάγονταν από την Αλβανία και τις αποθήκευαν προσωρινά στην οικία του 26χρονου. Στη συνέχεια, τις διέθεταν στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, τα οποία αναλάμβαναν την τελική παράδοση τους στους χρήστες. Για τις επικοινωνίες τους οι δράστες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, καταχωρημένα σε άγνωστα ονόματα ενώ για τις μετακινήσεις τους είχαν οχήματα προσώπων του περιβάλλοντός τους.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο τρίμηνο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε 12,5 κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης, με χρηματικό όφελος άνω των 100.000 ευρώ.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.500 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, ένα πιστόλι με αμπούλες αερίου και δώδεκα κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ως μέσα μεταφοράς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο