Πώς τα ταξίδια βοηθούν να χάσετε κιλά

Τα ταξίδια αποτελούν τον ορισμό του «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», αφού συμβάλλουν και στην ψυχική ανάταση και στην απώλεια βάρους Με τους παρακάτω 5 τρόπους, τα ταξίδια βοηθούν στο να χάσετε κάποια περιττά κιλά, χωρίς να πεινάσετε. Δείτε πώς.

Στρες: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προετοιμασία, αλλά και το ίδιο το ταξίδι μας στρεσάρουν με διάφορους τρόπους, είτε γιατί μπορεί να χαθούμε σε μια ξένη πόλη, είτε γιατί όλα κοστίζουν περισσότερο απ’ όσο υπολογίζαμε κ.ο.κ. Κι όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το στρες βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνοντας την όρεξη για φαγητό και αυξάνοντας το μεταβολισμό.

Ενθουσιασμός: Έχει όλα τα οφέλη του στρες όσον αφορά την απώλεια βάρους, χωρίς την αρνητική του χροιά. Κι όπως είναι ξεκάθαρο, κάθε ταξίδι μας κάνει να αισθανόμαστε ενθουσιώδεις.

Περιέργεια: Στην περίπτωση του ταξιδιού, η περιέργεια δεν «σκότωσε τη γάτα», αλλά την ωθεί στο να γνωρίζει νέα πράγματα και καταστάσεις, να είναι συνεχώς στο πόδι και να «καίει» θερμίδες.

Γαστρονομία: Αυτή η παράμετρος, αν και συχνά δρα αντίθετα από το αποτέλεσμα που θέλουμε, καθώς ανάλογα με τη χώρα που βρισκόμαστε, προσπαθούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα από την κουζίνα της στις λίγες ημέρες που θα είμαστε εκεί, έχει και την άλλη πλευρά. Στα ταξίδια, πολύ συχνά τρώμε ένα πλούσιο πρωινό για να αντέξουμε τις πρωινές βόλτες και περιηγήσεις και στη συνέχεια καταναλώνουμε πολλές φορές street food, το οποίο δεν μας επιτρέπει να κάτσουμε και να παραγγείλουμε πλήθος πιάτων και κρασί, αλλά μας ωθεί να φάμε κάτι «στο πόδι», χωρίς να χάσουμε χρόνο. Αποτέλεσμα; Λιγότερες θερμίδες, τις οποίες, μάλιστα, καίμε ταυτόχρονα με το περπάτημα.

Χρήματα: Δυστυχώς –ή μήπως ευτυχώς για τα κιλά μας;- το ταξιδιωτικό μας budget είναι πάντα περιορισμένο και δεν μας επιτρέπει να γευματίζουμε σε εστιατόρια, να δοκιμάζουμε γλυκά, κρασιά κ.ο.κ στο βαθμό που θα θέλαμε. Πολλές φορές τα φρούτα αποτελούν επιλογή όσο είμαστε στο δρόμο, ενώ ακόμη κι όταν τρώμε έξω, η σαλάτα μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και το κρασί ή τα αναψυκτικά λείπουν από το τραπέζι, χάριν οικονομίας.

Μήπως τελικά τόσα χρόνια δεν ήταν οι δίαιτες η λύση;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο