Ακριβότερο το κόστος διαβίωσης στην Αθήνα

Ακριβότερη σε σχέση με ένα χρόνο πριν έγινε η ζωή στην Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας της Economist Intelligence Unit για το κόστος διαβίωσης παγκοσμίως.

Ειδικότερα, η Αθήνα ανέβηκε φέτος κατά έξι θέσεις και πλέον βρίσκεται στην 86η σε σύνολο 133 πόλεων, από την 92η θέση που κατείχε το 2017.

Όπως προκύπτει η μεγαλύτερη ανατίμηση με διαφορά, παρατηρείται στην τιμή της αμόλυβδης, με την μέση τιμή του ενός λίτρου να είναι φέτος 20,66% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθεί το ρύζι (8,88%) και το επιτραπέζιο κρασί (7,30%). Αντιθέτως, φθηνότερο σε σχέση με το 2017 έγινε το γάλα.
EUI Αθήνα 2018

Με βάση την παγκόσμια κατάταξη, ο τίτλος της πιο ακριβής πόλης για να ζει κανείς, αποδίδεται για πέμπτη διαδοχική χρονιά στην Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Economist Intelligence Unit (EIU) που συγκρίνει τις τιμές 150 προϊόντων σε 133 πόλεις παγκοσμίως, η Σιγκαπούρη ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες, οι οποίες δεν περιλήφθηκαν καν στο top 10.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, εξακολουθεί να συνιστά μια ακριβή ήπειρο, με το Παρίσι, τη Ζυρίχη, το Όσλο, τη Γενεύη και την Κοπεγχάγη να βρίσκονται στη λίστα με τις 10 πιο ακριβές πόλεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο