Το ΤΕΕ αναλαμβάνει την αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη και μελέτη για την εφαρμογή του προγράμματος αναβάθμισης του ιστορικού εμπορικού και τουριστικού κέντρου της Αθήνας.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου: «η συζήτηση, περιέλαβε όλες τις δράσεις που εμπίπτουν στο αντικείμενο του ΤΕΕ και οι οποίες απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος και ο κ. Στασινός αποδέχτηκε κατ’ αρχήν την πρόταση και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το επιμελητήριο και φορείς του κέντρου, κατέθεσαν υπόμνημα με έξι προτάσεις στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για την αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου, ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου. Οι προτάσεις αφορούν στα εξής:

• Τη δημιουργία ενός ανοιχτού κέντρου εμπορίου (τουριστικού) με κοινές συνέργειες των επιχειρηματιών και κατοίκων ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο ανοιχτό κέντρο εμπορίου που μπορούμε αμέσως μετά να μεταλαμπαδεύσουμε και σε άλλες περιοχές τόσο του δήμου της Αθήνας όσο και σε άλλους δήμους της Αττικής.

• Την οριοθέτηση της συγκεκριμένης περιοχής που να ξεκινάει από τις στήλες του Ολυμπίου Διός – Φιλελλήνων – Ερμού – Πλατεία Αγίων Ασωμάτων – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Αποστόλου Παύλου , όπως την οριοθετεί και το προεδρικό διάταγμα Πλάκας.

• Σήμανση με καλαίσθητες επιγραφές που θα καλωσορίζουν τον επισκέπτη και τουρίστα της συγκεκριμένης περιοχής και δημιουργία ενός brand name της περιοχής που μπορούμε να το διαφημίσουμε σ΄ όλους τους τουριστικούς χάρτες και σε όλα τα τουριστικά έντυπα ει δυνατόν σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Δημιουργία τριών καλαίσθητων περιπτέρων – Info kiosks σε τρία συγκεκριμένα σημεία αναφοράς της περιοχής όπως πλατεία Μοναστηρακίου , πλατεία Συντάγματος και πλατεία Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα. Στελέχωση των περιπτέρων με προσωπικό αλλά και με υλικοτεχνική υποδομή (pc, φωτοτυπικά μηχανήματα) από όπου θα δίνεται πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους τόσο για πολιτιστικά μνημεία της περιοχής όσο και για την εν γένει τουριστική αγορά και όχι μόνο.

• Ελεύθερο wifi με συνεργασία μιας εκ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ούτως ώστε ο επισκέπτης της περιοχής να έχει πρόσβαση στην υπό διαμόρφωση διαδικτυακή πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί γι αυτόν το σκοπό.

• Στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί ανά χρονικά διαστήματα εντός του έτους να γίνονται δράσεις (events , happenings) σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους όπως π.χ. ένα τρενάκι που ήδη κυκλοφορεί και σε συνεργασία με τη χορωδία του δήμου της Αθήνας να ερμηνεύουν τραγούδια της παλιάς Αθήνας και καντάδες της εποχής.

Την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελούσαν ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος Νίκος Γρέντζελος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής ενώ συμμετείχαν ο Μάκης Σαββίδης μέλος του ΔΣ του ΕΣΑ και ο Χρήστος Θαλασσινός, αντιπρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Πλάκας.

Πηγή: topontiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο