ΟΑΣΑ: Παράταση στα δρομολόγια για τα νυχτερινά λεωφορεία και μετρό!

Παράταση της λειτουργίας στα νυχτερινά λεωφορεία για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Με παράταση λειτουργίας δύο γραμμών λεωφορείων που ενώνουν περιοχές με έντονη νυχτερινή ζωή, όπως Γκάζι, Κεραμεικός, Μοναστηράκι, Θησείο, Ψυρρή, και προβολή μηνυμάτων από τις 1.000 «έξυπνες» στάσεις συμμετέχει ο ΟΑΣΑ στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».

Η επιτυχημένη ενέργεια διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» σε 27 πόλεις της Ελλάδας.

Ο Οργανισμός προχωρά στην παράταση έως 1.30 π.μ. του ωραρίου των λεωφορειακών γραμμών 049, 035.Οι γραμμές 040, 500, 790, Χ14, 608, η γραμμή 11 τρόλεϊ, οι γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν τους επιβάτες του «Ελ. Βενιζέλος» συνεχίζουν την 24ωρη λειτουργία τους.

Παράλληλα, παρατείνονται έως τις 2 π.μ. (από την αφετηρία) τα δρομολόγια της γραμμής 2 και 3 του μετρό κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ που θα παραταθούν έως τη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα είναι οι γραμμές 049 Πειραιάς – Ομόνοια, που εξυπηρετεί μεταξύ άλλων τις περιοχές Πειραιάς, Γκάζι, Κεραμεικός και Ομόνοια, καθώς και 035 Άνω Κυψέλη – Πετράλωνα – Ταύρος, που εξυπηρετεί μεταξύ άλλων τις περιοχές Κυψέλη, Πατησίων, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Θησείο, Άνω Πετράλωνα.

Σημειώνεται ότι οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας καταβάλλουν προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δημιουργώντας ένα βασικό δίκτυο για την 24ωρη σύνδεση κομβικών σημείων του Λεκανοπεδίου σε μόνιμη βάση.

Από αλκοόλ ένας στους τέσσερις θανάτους

Κύριος στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την οδική ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών. Τα περιστατικά αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με εφετινή έκθεση του ETSC (PIN Report), πανευρωπαϊκά, ένας στους τέσσερις θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Δίκτυο έξυπηρέτησης επιβατών τις νυχτερινές ώρες

Ειδικότερα για τον σκοπό αυτό λειτουργούν οι ακόλουθες γραμμές:
040 Πειραιάς – Σύνταγμα: 24ωρη λειτουργία (εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, τις περιοχές Σύνταγμα, λεωφ. Συγγρού, Καλλιθέα, Τζιτζιφιές, Νέο Φάληρο, Πειραιάς)

500 Πειραιάς – Κηφισιά (κατά μήκος της Γραμμής 1 του μετρό): από τη Δευτέρα ως την Κυριακή 00:30 – 04:30 (εξυπηρετεί μεταξύ άλλων τις περιοχές Γκάζι, Κεραμεικός, Ομόνοια)

790 Γλυφάδα – Περιστέρι (σταθμός Αγ. Αντώνιος): από τη Δευτέρα ως την Κυριακή 00:30 – 04:30 (εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, τις περιοχές Γλυφάδα, λεωφ. Βουλιαγμένης, Σύνταγμα, Ομόνοια, ευρύτερη περιοχή Μπουρναζίου – Περιστερίου)

Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά: από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή 20:00 – 05:30, Σάββατο και Κυριακή 24ωρη λειτουργία (εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, τις περιοχές Σύνταγμα, Χίλτον, Πανόρμου και διέρχεται κατά μήκος της λεωφ. Κηφισιάς)

608 Γαλάτσι – Ακαδημία – Ζωγράφου: κάθε Σάββατο μέχρι τις 02:00 (ο κλάδος Ακαδημία – Ζωγράφου και εξυπηρετεί τη μετακίνηση των φοιτητών από την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη προς το κέντρο της Αθήνας)

Γραμμή 11 (τρόλεϊ) Άνω Πατήσια – Παγκράτι – Ν. Ελβετία: από τη Δευτέρα ως την Κυριακή 24ωρη λειτουργία (εξυπηρετεί τον άξονα της Πατησίων, του κέντρου της Αθήνας και τις περιοχές Παγκρατίου, Βύρωνα, Νέας Ελβετίας)

Επιπλέον, σε 24ωρη βάση λειτουργούν οι λεωφορειακές γραμμές Express που εξυπηρετούν τους επιβάτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ακόμη, στις γραμμές 2 και 3 του μετρό η λειτουργία παρατείνεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 02.00 (τελευταίο δρομολόγιο από αφετηρίες).

Τέλος, για τις γραμμές του τραμ Τ4 (Σύνταγμα – Νέο Φάληρο), Τ5 (Σύνταγμα – Βούλα) και Τ3 (Νέο Φάληρο – Βούλα), τα δρομολόγια των οποίων διεξάγονται από την Κυριακή ως την Πέμπτη 05.00-01.00, η λειτουργία τους για Παρασκευή και Σάββατο παρατείνεται αντίστοιχα ως τις 02.15, 02.30 και 01.55 (τελευταία δρομολόγια από τις αφετηρίες).

neolaia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο