Αρχίζει σήμερα το σκακιστικό φεστιβάλ «Chessnale»

Ένα άθλημα για τον νου, που ενδυναμώνει τη σκέψη και το πνεύμα. Αυτό είναι το σκάκι κι έτσι το βιώνουν όσοι το αγαπούν. Και παρά τις υψηλές απαιτήσεις του, είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων ετών.Τα παραπάνω ανέφερε η Ελένη Σταμάτη, εκπρόσωπος Οργανωτικής Επιτροπής του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», που διοργανώνεται για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Στόχος των διοργανωτών είναι να προσεγγίσουν ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τον αγώνα Σιμουλτανέ απέναντι σε 20 σκακιστές, του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόβ μπροστά στο κοινό της πόλης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 5μμ, στους χώρους του Mediterranean Cosmos.

Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane, όπως η παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου στην κατηγορία των νέων, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», τον δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos.

Το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο