Απολείπειν ο Θεός Αλέξιον και Γεώργιον…

Απολείπειν ο Θεός Αλέξιον και Γεώργιον

Συνηντήθησαν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γεώργιος Καμίνης. Απεφάσισαν να αφήσουν βαθύ το «αποτύπωμά» τους στην εικόνα των Αθηνών. Πέραν του γέλωτος και των τρισχαριτωμένων αισθημάτων που προκαλεί η συνάντησις των δύο ανδρών, οι… υποψιασμένοι πολίτες μάλλον θα ένιωσαν ανατριχίλα.
Ο άνθρωπος που φέρει την ευθύνη για την αποτυχία του σημαντικότερου εγχειρήματος (Διπλή Ανάπλασις, Ελαιών – Βοτανικός), το οποίο κατά την παρελθούσα δεκαετία ευρέθη σε τροχιά υλοποιήσεως, δηλαδή ο κ. Πρωθυπουργός, αναγγέλλει τώρα Διπλή Ανάπλαση! Μη λαμβάνων αυτή τη φορά υπ’ όψιν τους κορμοράνους. Τα μεγάλα μαύρα θαλασσοπούλια που εγκατέλειψαν τις λιμνοθάλασσες και τα ποτάμια και εγκατεστάθησαν στον πάλαι ποτέ ακμάζοντα Ελαιώνα.
Θα θυμούνται βεβαίως οι αναγνώστες πως το γήπεδο δεν έπρεπε να γίνει εκεί, διότι στον Ελαιώνα των Αθηνών συχνάζουν όλα τα πελεκανόμορφα χορδωτά πτηνά. Τα οποία ωστόσο θα συμβιβασθούν με τις εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού, των γηπέδων 5Χ5 και του κολυμβητηρίου που σχεδιάζουν οι δύο άνδρες! Εξάλλου, το «τρισκατάρατο» “Εμπορικό Κέντρο Βωβού” ετοιμάζεται προς αξιοποίηση!
Ακολουθεί ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, ο οποίος στα στερνά της θητείας του ονειρεύεται να συνδέσει το όνομά του με «βαθειές αλλαγές». Πρόκειται περί του ιδίου που επί μία εξαετία εγκατέλειψε στην τύχη του τον Ελαιώνα (έτοιμες πράξεις εφαρμογής, εισφορές σε χρήμα κ.ά.). Οι ημιτελείς οδοί του παρηκμασμένου αθηναϊκού προαστίου κατέστησαν μνημειώδες σύμβολο αδιαφορίας και εγκαταλείψεως. Μια βόλτα μέχρι εκεί θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο. Υπόσχεται να… μεγαλουργήσει ο άνθρωπος που δεν κατόρθωσε να διατηρήσει καθαρές τις κεντρικές, έστω, οδούς της πρωτευούσης. Ο δήμαρχος που ενδιαφέρεται αποκλειστικώς και μόνον περί της ακμής και λαμπρής πορείας των μη κυβερνητικών οργανώσεων, παραδίδοντας ακόμη και τα άγια τοις κυσί.
Αφού τον εγκατέλειψαν όλα τα σοβαρά αιρετά στελέχη του και αφού δεν γύρισε η ρόδα, απεφάσισε να περιστρέφεται ο ίδιος γύρω από παλαιά σχέδια. Ο κ. Καμίνης, ο αλληλοδιαδόχως εκλεκτός των κ.κ. Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελου Βενιζέλου, προσεγγίζει την νέα μεγάλη δύναμη του τόπου ώστε να λάβει λίγη έστω από την παγκόσμια εμβέλειά της. Η εικόνα που παρεδόθη στη δημοσιότητα, με τους δύο άνδρες να μελετούν τα σχέδια επί πρωθυπουργικής τραπέζης, θα αποτελεί μνημείο αναμνήσεων στα γεράματά τους.
Επιμελώς ωστόσο απουσιάζει από το «κάδρο» η «τιμητική ακολουθία» του ανωτέρω περιγραφομένου ακτύπητου διδύμου. Δηλαδή η περίφροντις ηγέτις της Περιφερείας Αττικής κ. Ειρήνη Δούρου, της οποίας ωστόσο ο ρόλος είναι σαφώς υποδεέστερος. Αντί να φροντίσει το δύσμοιρο Πεδίον του Άρεως που έχει μετατραπεί σε πόλο παρακμής και πλήρους ασυδοσίας, συμμετέχει στο «μεγάλο πανηγύρι».
Θα αναρωτηθείτε βεβαίως προς τι όλα τούτα; Τα πλήθη χρειάζονται άρτον και θεάματα… Αλλά θα προκύψει ό,τι συνέβη με τον Αντώνιο και τον Οκταβιανό. Ο θορυβώδης θίασος οδηγείται προς την έξοδο της πόλεως. Οι βακχικοί αλαλαγμοί θα παύσουν διότι… απολείπειν ο Θεός Αλέξιον και Γεώργιον! Άλλως αποχαιρέτα την Αθήνα που χάνεται…

Β.

* Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (20/03/2017)

             
.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο