«Αθήνα και πάλι Αθήνα» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Μια μουσικοθεατρική παράσταση από το χθες για το σήμερα, την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.
Σε μια εποχή όπου χτίζονται «τείχη» από μικρές ή μεγαλύτερες οθόνες, στον διάφανο κόσμο του «Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου» την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ κάνουμε μια στάση για να παίξουμε και να τραγουδήσουμε μαζί, όπως σε άλλους καιρούς. Ξεγελάμε για λίγο τον χρόνο και τον φέρνουμε πίσω, στην παλιά Αθήνα, στην Πλάκα, στον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο, στην παλιά αθηναϊκή επιθεώρηση.·Χαρακτήρες και επεισόδια, μνήμες και σκοποί από τις σελίδες του Τσιφόρου θα ζωντανέψουν επί σκηνής με τραγούδια της εποχής. Γελάμε, θυμόμαστε και μαθαίνουμε, συγκρίνουμε την πόλη μας με εκείνην που ύμνησαν τόσοι και τόσοι.
«Αθήνα και πάλι Αθήνα». Ένα έργο-τρυφερός ύμνος στο πιο ωραίο άστυ, στη δικιά μας Αθήνα. Στις σχέσεις της γειτονιάς. Στους άλλους χαλαρούς χρόνους. Στην ανθρωπιά και στην αυθεντικότητα. Αφορμή για τους παλαιότερους να αναπολήσουν και για τους νεότερους να γνωρίσουν τρόπους και ήχους μιας άλλης εποχής. Η παράσταση βασίζεται σε μια ιδέα του Δημήτρη Αβαδέλου.

INFO: Κείμενα – Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης. Παίζουν και τραγουδούν: Θεοδώρα Σιάρκου, Νανά Δόμβρου, Γιώργος Καμπανέλλης, Στάθης Γκάτσης και ο Δημήτρης Αβαδέλος.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Ελένη Φιλίνη και Κώστας Σκόνδρας.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Κρέτσης (μπουζούκι), Νίκος Πλάτανος (ακορντεόν), Λουκάς Κωνσταντινίδης (κιθάρα), Κώστας Μουστάκας (βιολί), Γιώργος Σαλβάνος (πιάνο).

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Κεντρική Σκηνή, Λεωφόρος Συγγρού 143, τηλ. κρατήσεων: 210-9315600. Είσοδος: 15 ευρώ με μπίρα ή κρασί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο