Στον Keneth Roth απονέμεται στις 15 Σεπτεμβρίου το Βραβείο της Πόλης των Αθηνών

Μια ξεχωριστή διάκριση, το Βραβείο της Πόλης των Αθηνών, θεσμοθετεί ο δήμος Αθηναίων, το οποίο θα απονεμηθεί κατά την διάρκεια του 4ου Φόρουμ της Αθήνας για τη Δημοκρατία (Athens Democracy Forum), που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Το ετήσιο αυτό βραβείο αποτελεί μία πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, και φέτος η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στηΡωμαϊκή Αγορά, με την ευκαιρία και της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας.
Με το βραβείο αυτό ο δήμος Αθηναίων επιλέγει να τιμήσει προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, δημοκρατικά ενεργούς πολίτες και φορείς, οι οποίοι συμβάλλουν με τη στάση και το έργο τους στην υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πρώτο πρόσωπο που θα τιμηθεί με το Βραβείο της Πόλης των Αθηνών είναι ο Kenneth Roth, ο οποίος υπηρετεί ως εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και εργάστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών, μεταναστών και των ομοφυλοφίλων, καθώς και για την απονομή δικαιοσύνης σε θύματα εγκλημάτων πολέμου και κακοποίησης.
Ο κ. Roth ανέδειξε ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, το trafficking, τη στρατολόγηση παιδιών – στρατιωτών και την εξάπλωση του AIDS. Πρωτοστάτησε στην ανάγκη δημιουργίας Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

To Βραβείο θα απονεμηθεί με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 4ου Φόρουμ Δημοκρατίας- 4th Athens Democracy Forum-, με θέμα Θρησκεία – Μετανάστευση – Εξουσία και Χρήμα, που συνέρχεται από τους The New York Times, με τη συνεργασία του Ταμείου για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του δήμου Αθηναίων και της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ των 5 ημερών, οι πιο εξέχοντες πολιτικοί, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, και ακαδημαϊκοί θα προσφέρουν πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με το πως οι φιλελεύθερες δημοκρατικές χώρες και κοινωνίες, θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις μυριάδες προκλήσεις της εποχής, συμπεριλαμβανομένων της μαζικής μετανάστευσης λόγω συγκρούσεων, του θρησκευτικού φανατισμού, του αυταρχισμού, των κοινωνικών αλλαγών και του ρόλου των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.

athina984.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο